Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Ateşi Çalmak 2 / Fırtınanın Ortasında

Kategori: Edebiyat Yazar: Galina Serebryakova Yayınevi: Kor Kitap

Ateşi Çalmak 2 / Fırtınanın Ortasında

    Tanıtım Bülteni
    Ateşi Çalmak, bilimsel sosyalizmin iki kurucusu Karl Marx ve Friedrich En­gels’in yaşadıkları dönemin belgesel romanıdır. Tamamı beş cilt halinde Türkçeye kazandırılan bu büyük eser, biyografik bir romanın alışılmış sınırla­rını aşan bir konu ve ayrıntı zenginliğine sahiptir. Sovyet araştırmacı ve yazar Galina Serebryakova, XIX. yüzyılın büyük işçi mücadelelerini, bu mücadelenin sınıf önderlerini, teorisyenlerini ve örgütçülerini, tümüyle belgelere dayanan bir roman kurgusu içinde anlatmaktadır. Serebryakova, araştırmalarını, yal­nızca Sovyetler Birliği Marksizm Leninizm Enstitüsü’nde değil, aynı zamanda Avrupa’nın belli başlı merkezlerinde, işçi sınıfı mücadelesinin o dönemde geçtiği bütün bölgelerde de ince bir sabırla yıllarca sürdürmüş. Eserin­de yer verdiği olayların tarihsel gerçekliğe uygun olmasına özen göstermiş, dolayısıyla proletarya hareketinin tüm boyutlarına ilişkin tarihsel gerçekliğe uygun görkemli bir eser ortaya çıkarmıştır.Eserin ‘Fırtınanın Ortasında’ alt başlığıyla yayımlanan bu cildinde, Marx ve Engels’in birlikte mücadeleye karar verdikleri andan başlayarak, 1848 dev­rimleri sonrasına kadar uzanan çalkantılı dönem anlatılmaktadır. O tarihsel anda, boydan boya bir “devrim kıtası” görünümü kazanan Avrupa’nın tüm devrimci karakteristikleri, 1848 devrimlerin ekseninde sunulmaktadır.
    SatıcıKitap AdıBağlantı
    TrendyolAteşi Çalmak 2 / Fırtınanın Ortasında Satın Al
    KitapyurduAteşi Çalmak 2 / Fırtınanın Ortasında Satın Al
    D&RAteşi Çalmak 2 / Fırtınanın Ortasında Satın Al
    IdefixAteşi Çalmak 2 / Fırtınanın Ortasında Satın Al
    BKM KitapAteşi Çalmak 2 / Fırtınanın Ortasında Satın Al
    HepsiburadaAteşi Çalmak 2 / Fırtınanın Ortasında Satın Al
    Nadir KitapAteşi Çalmak 2 / Fırtınanın Ortasında Satın Al
    N11Ateşi Çalmak 2 / Fırtınanın Ortasında Satın Al
    Amazon TürkiyeAteşi Çalmak 2 / Fırtınanın Ortasında Satın Al
    Kitap AdıFormatBoyutBağlantı
    Ateşi Çalmak 2 / Fırtınanın OrtasındaPDF6.23 MB İndir
    Ateşi Çalmak 2 / Fırtınanın OrtasındaEPUB6.96 MB İndir
    Ateşi Çalmak 2 / Fırtınanın OrtasındaMOBI5.49 MB İndir
    Ateşi Çalmak 2 / Fırtınanın OrtasındaODF5.86 MB İndir
    Ateşi Çalmak 2 / Fırtınanın OrtasındaDJVU7.32 MB İndir
    Ateşi Çalmak 2 / Fırtınanın OrtasındaRAR4.76 MB İndir
    Ateşi Çalmak 2 / Fırtınanın OrtasındaZIP4.39 MB İndir

    ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

    Kitap AdıFormatBoyutBağlantı
    Ateşi Çalmak 2 / Fırtınanın OrtasındaPDF6.23 MB İndir

    Sponsorlu Kitaplar: Tamamı Ücretsiz 10 Kitap

    Kitap AdıFormatBoyutBağlantı
    Belki de Sevemedik - 1PDF6.23 MB İndir
    Belki de Sevemedik - 2PDF5.80 MB İndir
    Belki de Sevemedik - 3PDF6.10 MB İndir
    Sadece Allah'a Bırak - 1PDF5.10 MB İndir
    Sadece Allah'a Bırak - 2PDF5.50 MB İndir
    Sadece Allah'a Bırak - 3PDF5.80 MB İndir
    Bir Yudum AşkPDF4.75 MB İndir
    Dua Gibi SevPDF5.40 MB İndir
    Sessizlik Artık SensizlikPDF5.90 MB İndir
    Yüreğin Yorgunluk GörmesinPDF5.65 MB İndir

    Benzer Kitaplar




    Kitap Yorumları - (1 Yorum)


    Karl Marx’ın üniversite hayatı bitmiştir. Ve hayat görüşü de şekillenmeye başlamıştır. Doktora eğitimini tamamlar ancak gözü ne mesleki kariyer nede iş hayatına atılmaktır.

    Marx, Avrupa’daki sosyal ve siyasal çalkantıların olduğu bir süreçte Avrupa tarihini ve özellikle Fransız devrimi analiz eder. Bilgi birikimi ve yaşadığı koşulları gözlemleyip oluşturduğu düşünceler hayat çizgisini de oluşturmuştur.

    Amacı Avrupa’da özellikle Fransa’da emeğin örgütlenmesi ve iktidarda söz sahibi olmasıdır.
    Bu süreçte Engels’le yolları kesişir. Fikirler ortak bir zeminde şekillenmeye başlamıştır.
    Ve emeğini koyan insanların örgütlenmesi ve bilinçlenmesi artık Marx ve Engels’in gündelik hayatlari olmuştur.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    *

    *

    *