Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Akçaabat Yazıları 1

Kategori: Tarih Yayınevi: Yedirenk Kitapları

Akçaabat Yazıları 1

  • Derleyici: Fethi Gedikli
  • Yayın Tarihi: 16.04.2004
  • ISBN: 9789758475049
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 384
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 16 x 24.5 cm
Tanıtım Bülteni
Bu kitapda 1960'lı yıllarda Akçaabat'ın kent dokusu ve köyleri hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra ilçe merkezi ağırlıklı tespit edebildiğim askeri, dini ve sosyal yapıları özet olarak tanıtmaya çalışacağım. Elimden geldiğince de ayrıntılara girmeyeceğim.Akçaabat diğer adıyla Pulathane Karadeniz'in Sinop'tan sonra en doğal limanı, küçük bir ilçe merkezi. Liman hilalin etrafında yavaş yavaş yükselen tütüm tarlaları ve üzerlerinde kurulmuş beyaz badanalı evlerden oluşan bir kent idi. İskelesinin arkasında küçük bir çarşısı bu çarşıya bağlanmış, mahalleleri Dünbinar, Orta Mahalle. Taş döşeli, merdivenli ortalarında su akıntı yeri olan daracık sokakar bir çeşme başında veya önünde birleşiyordu.
Kitap AdıFormatBoyutBağlantı
Akçaabat Yazıları 1PDF15.94 MB İndir
Akçaabat Yazıları 1EPUB17.81 MB İndir
Akçaabat Yazıları 1MOBI14.06 MB İndir
Akçaabat Yazıları 1ODF15.00 MB İndir
Akçaabat Yazıları 1DJVU18.75 MB İndir
Akçaabat Yazıları 1RAR12.19 MB İndir
Akçaabat Yazıları 1ZIP11.25 MB İndir

TÜRKİYE'DE BİR İLK: TAMAMEN YASAL ÜCRETSİZ PDF KİTAP ARŞİVİ

%100 Yasal • Hızlı Erişim • Telifsiz Eserler
Türkiye’nin tamamen yasal ve ücretsiz e-kitap kütüphanesi; roman, deneme, kişisel gelişim gibi pek çok kategorideki eseri tek çatı altında sunar. Kitapları doğrudan tarayıcınızda çevrimiçi okuyabilir veya tek tıkla PDF formatında indirerek çevrimdışı keyfini çıkarabilirsiniz. "Popüler", "En Çok İndirilenler" ve "Yeni Eklenenler" sekmeleri ile zengin kategori-yazar listeleri, aradığınız başlığa saniyeler içinde ulaşmanızı kolaylaştırır. Opsiyonel kayıt/giriş sistemi ise okuma geçmişinizi saklar ve favori eserlerinize hızlı erişim sunar.

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


güzel bir çalışma olmuş. emeği geçenlerin eline sağlık.


Kitabı aldım ancak oldukça hacimli olduğu için henüz okuyamadım. Gençlik arkadaşım olup sonradan izini kaybettiğim Fethi Gedikli’nin tıpkı daha önce okuduğum Azeri Şiirleri Antolojisi gibi iyi bir eser meydana getirdiğine inanıyorum.


Trabzon’un güzel ilçesi Akçaabat’ın dışa tanıtımı için güzel bir eser.Doğu Karadeniz’in farklı yaşantısı hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için faydalı görünüyor.Ayrıca Karadeniz’e geziye gidecekseniz; orada sohbet ederken yöreye özgü konuşulan sözleri anlayabilirsiniz.Şimdiki neslin kullanmadığı ama eskilerin sıkça kullandığı eski sözleri ihtiva ediyor.Yöreye özgü konuşmalar,yemekler ve giyim kuşam hakkında bilgilendirici sıcak bir eser. Saygılarımla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*