Aşkar Serbest Edebiyat Dergisi Sayı:54 Nisan-Mayıs-Haziran 2020
Tanıtım Bülteni
Üç aylık yayın periyodu ile çıkan Aşkar’ın Nisan – Mayıs – Haziran 2020 tarihli sayısı yeniden okurunun karşısında. Genel Yayın Yönetmenliğini Mustafa Melih Erdoğan’ın yürüttüğü Aşkar; Şiir, Türk Müziği, Öykü, Söyleşi, Taarruzname, 10 Pasaj 1 Baraj, Mesûliyet Meselesi ve Kitap bölümlerinden oluşuyor. Yunus Emre Altuntaş’ın Dahasını Demeyeceğim başlıklı şiiriyle başlayan 54. sayının diğer şairleri ise; İbrahim Yolalan, İsmail Karakurt, Yavuz Altınışık, Murat Özel, Leyla Arsal, Cengizhan Genç, Çağrı Subaşı, Mehmet Baran, Hüseyin Karacalar, Özgür Ballı ve Aziz Mahmut Öncel. Aşkar’da uzun süredir Türk Müziği Has Şiirimizdir serlevhası altında yazılar neşreden Mustafa Melih Erdoğan bu sayıda Güneş Ayas ile Müziği Boğan Gürültü isimli kitabı ve genel çerçevede Türk Müziği üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. 54. sayının öykü bölümüne katkı sunan isimler ise Selim Baki, Mikail Çelik, Çağlar Kolat ve Ümit Polat. Söyleşi bölümünde Muhammed Şahin’in sorularına yanıt veren Regaib Albayrak, ilk öykü kitabı Gözümde Yaş Görseler üzerine konuştu. İdris Ekinci’nin Modern Şiirimizin Şifreleri başlıklı yazısıyla başlayan Taarruzname bölümünde Özgür Ballı’nın Bence’si de okurunu bekleyen yazılar arasında. 10 Pasaj 1 Baraj serlevhası altında bir araya gelen Ümit Çiçekli ve Çağrı Subaşı bu sayıda Cahit Zarifoğlu’nun penceresinden şair, şiir ve yaşam üzerinde buluştular. Mehmet Raşit Küçükkürtül’ün Fikritakip Meseleleri başlıklı yazısıyla okurunu karşılayan Mesûliyet Meselesi bölümünde Ferhat Nabi Güller ve Ali Cahit Yılmaz 54. sayıya katkı sunan diğer isimler. İsmet Özel’in 16 Ekim 2006 tarihinde yaptığı “Şiir, şiirle örtüşmez” başlıklı konuşmasının çözümlemesi de Mesûliyet Meselesinde neşredildi. Halime Çakır, Öykünün İzini sürmeye devam ediyor. Bu sayıda Betül Ok’un Olmayan Şeyler Yüzünden, Regaib Albayrak’ın Gözümde Yaş Görseler ve Selim Baki’nin Bir Kısa Camel isimli kitaplarını değerlendirdi. Dergideki Kitap bölümü ; Zümrüt Karabudak’ın, Taner Sarıtaş’ın Tedirgin Kanatlar isimli kitabı üzerine yaptığı değerlendirmelerle sona eriyor.
Bir dergi çıkaran muhitin ağzıyla söylenir, gözüyle gösterir, kalbiyle hissettirir. Emek ve özveri açısından, zenginlik ve eleştiri açısından içeriği dolu olan derginin okuru bol olsun. “Eve dön, şarkıya dön, kalbine dön.”
Kitap Yorumları - (1 Yorum)
Bir dergi çıkaran muhitin ağzıyla söylenir, gözüyle gösterir, kalbiyle hissettirir. Emek ve özveri açısından, zenginlik ve eleştiri açısından içeriği dolu olan derginin okuru bol olsun. “Eve dön, şarkıya dön, kalbine dön.”