Aynadaki Narkissos / Herşey ve Hiçbirşey Olarak Yüz
Yayın Tarihi: 03.10.2014
ISBN: 9786054787388
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 358
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 14 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Görünen yönü dışında yüz nedir? Yüz, uzuvlarının toplamından mı ibarettir? Bu kitapta savunulacak düşünce, yüzün, onu oluşturan parçaların toplamından daha fazlası olduğudur. Ancak basit bir şekilde, her yüzün biricik olduğunu ifade etmekle de yetinilmeyecektir. Evet, yüz herkeste başkadır. Ancak bütün bu birbirinden farklı ve değişken yüzlerin ardında, zihnin derinliklerinde bir yerlerde bir Yüz var mıdır? Bu kitabın niyeti, yüz’den Yüz’e doğru gitmek. Maskenin ardında gerçekten bir yüz olup olmadığını sorgulamak.Bu kitabın; kendini bilme bilgisini, daha önemlisi kendini bilmeye verilen selamete erdirici değeri, kişiyi hayvan olmaktan kurtarıp insan kılan ve onu “kendinden-içeri olan”la tanıştıran ben-bilgisine yüklenen dönüştürücü gücü araştırdığı ve ‘hayal eden insan’dan ‘muhayyel insan’a doğru yöneldiği söylenebilir.Yüz, ayna, görme, benlik gibi temel izleklere sahip bu incelemede benliğin kendini inşasında, görmenin ve konuşmanın kurucu işlevleri; insanın varoluşundaki paradoksallık; insanın hayvan-oluş ile kâmil insan veya tanrı imgesi arasına gerilmişliği, burada dikkat çekilen temel konuları oluşturuyor ve kitap, okurunu, birlikte düşünmeye, simgeleri konuşturmaya, gözün perdesini aralamaya çağırıyor.
Çok güzel derlenmiş,güzel kaynaklar kullanılmış bir kitap.Hayatın derinliklerinde gezmeyi sevenlere,mitoloji,din,felsefe,psikoloji harmanıyla güzel bir şölen sunuyor.
kendi benliğini acımasıza deşmek cesaretinde olanlar için güzel bir silah.bu kitaptan önce yazarın dolaylı hayvan adlı kitabıyla işe başlanırsa kendini bulma yolu daha açık gözler önünde olucaktır.
Kitap Yorumları - (5 Yorum)
Dolaylı Hayvan kitabını çok beğendiğim için bu kitabı da okumak istedim. Felsefe, din, mitoloji, edebiyat iç içe.
Narkissos’un hikayesi oldukça ilgi çekici bir mit. Yazarın güzel bir konu üzerine oldukça derinlikli bir araştırma yapmış. Oldukça öğretici bir kitap.
Festival şölen panayır gibi bir kitap kendini kendi içinde parcalayip bütünleştirmek isteyen herhangi biri icin
Çok güzel derlenmiş,güzel kaynaklar kullanılmış bir kitap.Hayatın derinliklerinde gezmeyi sevenlere,mitoloji,din,felsefe,psikoloji harmanıyla güzel bir şölen sunuyor.
kendi benliğini acımasıza deşmek cesaretinde olanlar için güzel bir silah.bu kitaptan önce yazarın dolaylı hayvan adlı kitabıyla işe başlanırsa kendini bulma yolu daha açık gözler önünde olucaktır.