“2004 ve bu dokuzuncu baskının yapıldığı 2019 yılları arasında geçen zamanda betonarme konusunda gelişmeler olmuş, ancak son revizyonu 2000 yılında yapılan TS 500’de maalesef hiçbir önemli deği-şiklik yapılmamıştır. 2000 yılından sonra ülkemizde yüksek dayanımlı beton kullanımı yaygınlaşmış olmasına karşın, TS 500’de en yüksek beton dayanımı 50 MP olarak kalmıştır. Bu kitabın ikinci ve üçüncü baskısının yapıldığı tarihler arasında deprem mühendisliğinde de önemli gelişmeler olmuştur. 2019’da yürürlüğe giren yen deprem yönetmeliği eskiye göre köklü değişiklikler içermektedir. Gerek betonarme, gerekse deprem yönetmeliklerini anlayabilmek ve doğru uygulayabilmek için sağlam bir davranış bilgisine gereksinme vardır. Davranış bilgisinin yeterli olmadığı durumlarda bu yönetmelikler uygulanırken hata yapılmakta ve hatalar özellikle depremlerde hasara ve göçmelere neden olmaktadır.” (Eylül 2019)
Kitap Yorumları - (5 Yorum)
Uğur ersoyun en yalın anlaşılır bir dille açıkladığı ders kitabının 1.ciltidir.İngilizce versiyonuyla aynıdır.
her inşaat mühendisinin sahip olması gerek kitaplardan biri. içeriği , anlatış tarzı ve örnekleri açık ve sade. Yalnız kagıt kalıtesı bıraz kötü.
Kağıt kalitesini beğenmedim 2019 yılında çıkan bir mühendislik ders kitabı saman kağıdı ile basılmamaliydi.
Güncel standartlara göre düzenlenmiş, 2. cildiyle birlikte inşaat mühendislerinin elinin altında olması gereken iyi bir kaynak.
Betonarme için gayet iyi bir kitap