1950’li yılların ortalarında, bir lisede gelecekte adından söz ettirecek edebi topluluğun aynı sınıfta bir araya geleceğini kim nereden bilebilirdi?! Üstelik bu topluluk bir kurgu değil, doğal bir oluşum. Böylece Maraş’ta bir “edebiyat muhiti” oluşur. Bu muhitin oluşmasında Necip Fazıl’dan Nuri Pakdil’e, Sezai Karakoç’tan Rasim Özdenören’e kadar birçok şair ve yazarımızın katkısı vardır. Biraz da Cahit Zarifoğlu’nun şiir kitabından mülhem yedi güzel adamı ele aldığımız bu denemede Erdem Bayazıt’ı değil de Özdenören Kardeşlerden birini, Cahit Zarifoğlu’nu, hatta Nuri Pakdil’i biyografi konusu olarak çalışabilirdik. Bunu Erdem Bayazıt üzerinden yaptık. Yakın dönem edebiyat ve düşünce tarihimizde aynı dünya görüşüne sahip olup da ilk gençlik yıllarından beri birlikte yaşamış, kalıcı dostluklar kurmuş, hayatı ortak paylaşmış bu insanlar kadar sıkı bir edebî topluluk daha yoktur.Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Hüseyin Yorulmaz tarafından hazırlanan Bir Neslin Ağabeyi Erdem Bayazıt isimli biyografik bir deneme kitabı Hat Yayınevi tarafından yayınlanmıştır, bu kitabımızın içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ın da birer yazısı bulunmaktadır.
Kitabın sadece biyografik yönü yok, dönemin özelliklerini ve dik duruşun ne olduğunu da hatırlatıyor. Hüseyin Yorulmaz çok güzel bir eser kazandırdı bize.
Kitap Yorumları - (5 Yorum)
Kitabın sadece biyografik yönü yok, dönemin özelliklerini ve dik duruşun ne olduğunu da hatırlatıyor. Hüseyin Yorulmaz çok güzel bir eser kazandırdı bize.
Erdem Bayazıt ve Yedi Güzel Adam ı anlatan güzel bir biyografik eser.
muhteşem bir kitap. yedi güzel adamı tanımak isteyenler için güzel bir tercih.
Bir gurup idealist gencin neler yapabileceğini görmek ve yedi güzel adamı tanımak isteyene tavsiye edilir
O dönemlerde yaşayıp Yedi Güzel Adam’la tanışmak istememe sebep olan güzel kitap. değerli insanları tanımak için okunmalı.