Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Böyle Buyurdu Zerdüşt

Kategori: Felsefe-Düşünce Yazar: Friedrich Nietzsche Yayınevi: Asa Kitabevi

Böyle Buyurdu Zerdüşt

  • Yayın Tarihi: 04.02.2000
  • ISBN: 9789758149025
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 328
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Ve birden uyandı belleği, dünle bugün arasında olup biten her şeyi bir bakışta kavradı. "İşte taş" dedi, sakalını sıvazladı, "bunun üstünde oturuyordum dün sabah; burada çıkmıştı falcı karşıma, ilk burada duymuştum demin duyduğum çığlığı, o büyük yardım çığlığını. En yüksek insanlar, yaşlı falcının bana dün sabah bildirdiği sizin sıkıntınızdı.
Kitap AdıFormatBoyutBağlantı
Böyle Buyurdu ZerdüştPDF13.61 MB İndir
Böyle Buyurdu ZerdüştEPUB15.21 MB İndir
Böyle Buyurdu ZerdüştMOBI12.01 MB İndir
Böyle Buyurdu ZerdüştODF12.81 MB İndir
Böyle Buyurdu ZerdüştDJVU16.02 MB İndir
Böyle Buyurdu ZerdüştRAR10.41 MB İndir
Böyle Buyurdu ZerdüştZIP9.61 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap AdıFormatBoyutBağlantı
Böyle Buyurdu ZerdüştPDF13.61 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar: Tamamı Ücretsiz 10 Kitap

Kitap AdıFormatBoyutBağlantı
Belki de Sevemedik - 1PDF6.23 MB İndir
Belki de Sevemedik - 2PDF5.80 MB İndir
Belki de Sevemedik - 3PDF6.10 MB İndir
Sadece Allah'a Bırak - 1PDF5.10 MB İndir
Sadece Allah'a Bırak - 2PDF5.50 MB İndir
Sadece Allah'a Bırak - 3PDF5.80 MB İndir
Bir Yudum AşkPDF4.75 MB İndir
Dua Gibi SevPDF5.40 MB İndir
Sessizlik Artık SensizlikPDF5.90 MB İndir
Yüreğin Yorgunluk GörmesinPDF5.65 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Zorlu bir kitap. Nietzsche bile kitabın girişinde “Herkes ve hiç kimse için bir kitap” demiş… Siz kitabı okurken hangi kesime girdiğinize karar verirsiniz ama ben hiç kimseydim sanırım. Çoğu şeyi mantığımda bir yerlere oturtamadım. Alışılmışın dışında demek çok sıradan kalır sanırım bu kitap için. Düşünmeye ayıracak vaktiniz yoksa kesinlikle tavsiye etmeyeceğim bir kitap.


Polonya asıllı felsefeci yazar Friedrich NIETZSCHE ailesinin ilk çocuğu olarak dünyaya geldikten sonra önce iki yaşındaki kardeşinin, sonra da babasının ölümü üzerine sarsılır. Okul yıllarında kurallara sıkı sıkıya bağlı olan yazar inatçı kişiliği ile de daha çocukken bir deste kibriti avucunda yakma deliliğini göstermiştir. Hristiyanlık ve kiliseye karşı zorlamalar Nietzsche’nin dine karşı soğuması ve daha sonra da tavır alması ile neticelenmiş. Çeşitli yazarlardan etkilenen Nietzsche yanlış kaynaklardan beslenmesi sonucu ahlakbilime karşı savaş açmış. Kişiliğindeki çalkantılar sonucu 1883’te yazmaya başladığı Zerdüşt’ün ilk bölümünü on günde bitiren yazar kendisine bu eser nedeni ile “deli” denileceğini de bilmektedir. Oluşturduğu felsefenin ilgi görmesi üzerine ikinci bölümü de yine on günde bitiren yazar o hızla üçüncü bölüme de başlamış. Ancak bu bölümle birlikte kendisine olan hayranlığı da en üst seviyeye çıkan yazar saçmalamasının da zirvelerindedir. Bunu anlayan yayımcılar bu bölümü basmaya yanaşmazlar. Bu yüzden üçüncü bölümü kendi bastırmak zorunda kalır Nietzsche. Bundan sonra üç bölüm daha yazmayı planlayan yazar ancak bir bölüm daha yazmaya muvaffak olabiliyor. Zerdüşt’ün Öndeyişi ile başlayan kitap ilerleyen bölümlerde gittinçe okunması zor bir hal alıyor. öyle ki kitabı bitirmek üstün ir gayret ve sabır istiyor. Kitaptan da anlaşılacağı üzere Nietzsche hayatının sonlarına doğru kafayı çizmiş. Bu nedenle de bir süre psikiyatri kliniğinde gözaltında tutulmuş. Kitabı okurken bunu insan hiç de yadsımıyor doğrusu. Sabır ve azmini sınamak isteyenler için iyi bir fırsat…


Okunmasi oldukca zor olan (dusunsel acidan) bir kitap. Neredeyse okudugunuz her cumle icin durup dusunmek gerekiyor. Kitapta yazilan bir dusunceyi kendi dusuncenizden emin degilseniz cok cabuk dogru kabul edebilirsiniz cunku saglam temellere dayandirilmis dusunceler. Nihilizm kabul edilmesi zor bir dusunce tarzi oldugu icin kitapta siralanan dusunceleri tamamiyle kabul etmek oldukca zor. Ama bu dusuncelerin bir kisminin size de ait oldugunu gorebilir, guzel seyler okuyabilirsiniz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*