Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Günün Kısa Tarihi

Kategori: Sosyoloji Yazar: Nazife Şişman Yayınevi: Timaş Yayınları

Günün Kısa Tarihi

  • Yayın Tarihi: 28.03.2013
  • ISBN: 9789752637009
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 192
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Bugünü Yaşarken Dünü Unutmamak İçin
Dün ve yarını "şimdi"de birleştiren, kelimelerini de aynı odakta seçerek, konu ve dil bütünlüğünü kuran araştırmacı-yazar Nazife Şişman Timaş Yayınları’ndan okurla buluşuyor.
Günün Kısa Tarihi günün içinden sesleniyor okura. Günlük hayatın nasıl yavaş yavaş dönüştüğünü, ayatımıza eklenen yeni gelişmelerle birlikte fark etmeden nelerin uçup gittiğini ruhunu yitirmeyen bir çözümlemeyle anlatıyor: İlmek ilmek, her yönden ve açıkça.
Sosyoloji araştırmalarıyla tanıdığımız yazar ambalajlı mutluluklardan seküler hayallere ve seyirlik bir dünyaya bakıyor penceresinden; düşündüklerinden, yaşadıklarından ve okuduklarından damıttığı bir tecrübeyi sunuyor.
İçinde yaşadığımız dünyanın gittikçe kırık bir aynaya dönüşen görüntüsünü parçaları göstererek paylaşıyor satırlarında. Yekpare bir kavrayışın neredeyse imkansız hale geldiği bir ortamda günün köpüklerinin içinde özü arıyor, kuşatıcı bir anlamlılığın peşine düşüyor. Hayata dair görüşlerin bölük pörçüklüğünü sorguluyor. Gerçekliğin imajlara dönüştüğü bir dönemde parçaları birleştirmeye ihtiyacımız olduğunu fısıldıyor kulağımıza. Yoksulluğun, yoksunluğun, başkalarının acısının, kameranın gösterdiklerinin, mutluluğun nasıl idrak edildiğinin tasvirini yapıyor. Bunu yaparken salt bir eleştiri değil amacı, neyi nasıl yaşadığımızın izleğini çıkarmak. Bizi kuşatan fiziksel şartları, zihinsel kalıpları yoklamak. Bunu yaparken de geniş bir yelpazeyi dikkate almak. Hem ferdi çevreleyen gündelik hayatı hem de "dünyayı dünyalaştıran" siyasal süreçleri.
Nazife Şişman Günün Kısa Tarihi’nde; şimdiye dikkat çekiyor. Parçalanmışlıkla malul şimdiye. Hızlı ve yoğun yaşadığımız için hiç düşünmeden geçiştirdiğimiz şimdiye. Ve şimdinin içerisindeki değişime, dönüşüme, karmaşaya. Her şeye rağmen bütünü kaybetmeden yaşamanın yollarını arıyor. Hakikatin insan gerçeğine ışık tutan bir anlama kavuşabilmesi için...
"Göçmen kuşlar, uçtukları yerin, duvarlarına gökyüzü resimleri yapıştırılmış bir kafes olduğunu fark ettiler önce. Kafes altındandı. Bülbül misali, "vatanım" diyenlerin sayısı azdı. Daha sonra gökyüzü resimleriyle kamuflaja da gerek duyulmaz oldu. Çıplak gözle görülür oldu parmaklıklar. Yani artık yanılsama sona erdi: Ne Amerika özgürlük kuşunun göğüydü, ne de gökyüzü bitti."
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Günün Kısa Tarihi PDF 7.97 MB İndir
Günün Kısa Tarihi EPUB 8.91 MB İndir
Günün Kısa Tarihi MOBI 7.03 MB İndir
Günün Kısa Tarihi ODF 7.50 MB İndir
Günün Kısa Tarihi DJVU 9.38 MB İndir
Günün Kısa Tarihi RAR 6.09 MB İndir
Günün Kısa Tarihi ZIP 5.63 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Keyifle okudum güzel bir kitap yer yer gülümsetti beni.


Modern hayat eleştirisi okumayı sevenlerin kesinlikle okuması gerek. küçük hikayelerden büyük hikayeye ulaşıyor yazar: yani modern hayatın bize kaybettirdiği değerlere.


Yazarın okuduğum ilk kitabı. Her ne kadar belli yerlerde kalemi beni sıksa da, genel mana da bu kitaba yansımamış. Tespitleri ve değindiği noktalar gayet ilgi çekici ve günümüz insanının bilmesi, idrak etmesi gereken temel kavramlar. Eğer geçmiş ve bugünü birbirine kıyaslayarak, sosyolojik ve basit bir dille okumak isterseniz kesinlikle öneririm.


En takdir ettiğim, en çok etkilendiğim bayan yazar Nazife Şişman’ın Yeni İnsan isimli kitabından sonra en beğendiğim kitabı Günün Kısa Tarihi. Okuma kolaylığının yanı sıra, her bir deneme haftalarca zihninizde asılı kalabilir. Tek bir yazıyı oluşturmak için kitaplar dolusu araştırma yapan, yabancı dili İngilizceyi hakkıyla kullanan bir yazarı okumamak büyük bir kayıp olur.


“Yaşadığımız an,henüz anın içinde iken tarih oluyor ve biz ‘şimdi’yi hemen tarihin çöplüğüne atıp gözümüzü geleceğe dikiyoruz.” diyor yazar.Modern yaşamın bize neler getirip,neleri götürdüğünden dem vurarak;ileri teknolojinin ilkelliği,cinayeti,ahlaksızlığı ve paganlığı doğurduğundan yakınıyor kitap boyunca..Eski ritüellerle yeni anlayışları karşılaştırıyor.Ötenazi,biyolojik annelik,modern mutluluklar,geleneksel ve seküler törenler,eşitlik ve hiyerarşi,ölüm anlayışı..vs değindiği konulardan sadece birkaçı.Yazarın dili gayet akıcı,ve kitap konusu itibariyle bizi içinde bulunduğumuz zamanı ve yaşam tarzlarımızı düşünmeye itiyor..Yinede yeni birşey söylemiyor ve alternatif bir bakış açısı sunmuyor.Buda inceleme yazılarının handikapı olsa gerek..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*