Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
İmparatorluğa Karşı Durmak

Kategori: Siyaset Yazar: Noam Chomsky Yayınevi: Aram Yayınları

İmparatorluğa Karşı Durmak

  • çevirmen: Nuri Ersoy
  • Yayın Tarihi: 05.11.2003
  • ISBN: 9789758242870
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 197
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 20.5 cm
Tanıtım Bülteni
Bush ve ekibi zor yoluyla dünyada ABD hegemonyasını dayatmak üzere işbaşına geldi. 11 Eylül saldırıları bi politikanın açıkça uygulanması için bir bahane olarak kullanıldı. Irak Savaşı'nın hazırlık ve saldırı aşamalarında, ABD'nin hukuk ve ahlakın evrenselliği ilkesini açıkça ve dünyayla dalga geçercesine çiğnediği bir dönemde, inşa edilmek istenen tek kutuplu dünya düzenine karşı direnişin nasıl biçimleneceği tartışması karmaşık bir hal aldı.
Kitap AdıFormatBoyutBağlantı
İmparatorluğa Karşı DurmakPDF8.18 MB İndir
İmparatorluğa Karşı DurmakEPUB9.14 MB İndir
İmparatorluğa Karşı DurmakMOBI7.21 MB İndir
İmparatorluğa Karşı DurmakODF7.70 MB İndir
İmparatorluğa Karşı DurmakDJVU9.62 MB İndir
İmparatorluğa Karşı DurmakRAR6.25 MB İndir
İmparatorluğa Karşı DurmakZIP5.77 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap AdıFormatBoyutBağlantı
İmparatorluğa Karşı DurmakPDF8.18 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar: Tamamı Ücretsiz 10 Kitap

Kitap AdıFormatBoyutBağlantı
Belki de Sevemedik - 1PDF6.23 MB İndir
Belki de Sevemedik - 2PDF5.80 MB İndir
Belki de Sevemedik - 3PDF6.10 MB İndir
Sadece Allah'a Bırak - 1PDF5.10 MB İndir
Sadece Allah'a Bırak - 2PDF5.50 MB İndir
Sadece Allah'a Bırak - 3PDF5.80 MB İndir
Bir Yudum AşkPDF4.75 MB İndir
Dua Gibi SevPDF5.40 MB İndir
Sessizlik Artık SensizlikPDF5.90 MB İndir
Yüreğin Yorgunluk GörmesinPDF5.65 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


ABD küresel çıkarlara sahip tek ülke olduğunu iddia etmesi nedeniyle uluslararası topluluğun doğal lideri konumundadır. Ama bu görev artık askeri ittifaklar biçimini değil, kalıcı bir denetim ve önleyicilik sistemi biçimini almak durumundadır. Önleyici denetimin bu önceliği, çatışma türlerinin değişmesiyle değil, Amerikan çıkarlarının küreselleşmesiyle doğrulanmaktadır. Bir imparatorluğun istikrarı askeri şiddetin örgütlü biçiminin ekonominin örgütlü biçimiyle kusursuz uyumundan kaynaklanır. İşte bu bağlamda Chomsky’nin bu eseri Irak Savaşı’na dair yaptığı değerlendirmeleri içeren bir seçki özelliği taşımaktadır. “İmparatorluğa Karşı Durmak”ta yer alan yazılar küresel hegemonyayı esas olarak askeri amaçlarla sağlamaya karar vermiş olan bir ekibin politikalarını ve bu politikların insan hayatını nasıl tehdit ettiğini ortaya koyması bakımından yararlı bir eser. Dilimize kazandıranların eline sağlık!


uluslararası bir aydın olan Chomsky 11 Eylül’ü,Bush’u terör faaliyetlerini, ABD hukuk ve ahlakını ve sırf onları korumak için,onları korumak adına neler yapabileceğini ve onların dayattığı bu yeni dünya düzenine karşı hayatın devamı için insanlığın neler yapabileceğini gösteriyor bizlere… gözümüzün içine sokmasımı gerkiyor illa birilerinin bizlere neler yapmamız gerektiğini?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*