Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Kavimlerin Kayıp Tarihi

Kategori: Tarih Yazar: Tamer Sağcan Yayınevi: Tün Kitap

Kavimlerin Kayıp Tarihi

    Tanıtım Bülteni
    “Kavimlerin Kayıp Tarihi”, yazarının “Kara Kütüphane” adını verdiği bir internet bloğunda yayınlanmış, üç senelik geçmişi olan bir yazı dizisinin akademik makalelerle birlikte incelenmiş, eklemeler yapılmış, yenilenmiş ve düzeltilerek makale niteliği kazanmış son hâlidir. Okuyucuya kitap içeriğinde vaat edilen şey, “tarihi irdeleyen kitapları irdelemek” ve bu doğrultuda kuvvetli tezlere dayanan bir varsayımlar tarihi oluşturmaktır. Kavimlerin Kayıp Tarihi, bir tarih kitabı olmadığı gibi, akademik referanslar içerse de, akademik bir metin de değildir. Kitabın temel amacı İlk Çağ uygarlıklarına verilerden yola çıkarak yapılmış beyin fırtınalarının sonucunu aktarmaktan ibarettir. İlk Çağ tarihi konusunda sâdece akademinin sunduğu delillere itibar ederek muğlak birkaç cümle aktarmak veya bilimsellik yelpazesinin arkasına sığınarak Türk tarihi ve kültürünün muhtemel köklerini yok saymak yerine kuvvetli delillere dayanan bir varsayımlar tarihi oluşturan yazar, peşine düştüğü aşağıdaki sorunun cevabını okuruyla birlikte aramaktadır: “Dravidler, Sümerliler-Kengerliler, Hattiler, Hurriler, Subarlar, Traklar, Turlar, Pelasglar, Troyalılar, Aslar, Etrüskler, Urartular, Frigler, Kimmerler, İskit/Oğuzlar, Hunlar” ve adını sayabileceğimiz daha pek çok kayıp tarihe sahip kavim ve kabileler Türk müdür?  
    Kitap AdıFormatBoyutBağlantı
    Kavimlerin Kayıp TarihiPDF6.23 MB İndir
    Kavimlerin Kayıp TarihiEPUB6.96 MB İndir
    Kavimlerin Kayıp TarihiMOBI5.49 MB İndir
    Kavimlerin Kayıp TarihiODF5.86 MB İndir
    Kavimlerin Kayıp TarihiDJVU7.32 MB İndir
    Kavimlerin Kayıp TarihiRAR4.76 MB İndir
    Kavimlerin Kayıp TarihiZIP4.39 MB İndir

    ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

    Kitap AdıFormatBoyutBağlantı
    Kavimlerin Kayıp TarihiPDF6.23 MB İndir

    Sponsorlu Kitaplar: Tamamı Ücretsiz 10 Kitap

    Kitap AdıFormatBoyutBağlantı
    Belki de Sevemedik - 1PDF6.23 MB İndir
    Belki de Sevemedik - 2PDF5.80 MB İndir
    Belki de Sevemedik - 3PDF6.10 MB İndir
    Sadece Allah'a Bırak - 1PDF5.10 MB İndir
    Sadece Allah'a Bırak - 2PDF5.50 MB İndir
    Sadece Allah'a Bırak - 3PDF5.80 MB İndir
    Bir Yudum AşkPDF4.75 MB İndir
    Dua Gibi SevPDF5.40 MB İndir
    Sessizlik Artık SensizlikPDF5.90 MB İndir
    Yüreğin Yorgunluk GörmesinPDF5.65 MB İndir

    Benzer Kitaplar




    Kitap Yorumları - (5 Yorum)


    bir referans kitabı olarak hazırlanmış bir eser.


    Muhteşem!! Yıllardır okuduğum antik Türk tarihi derlenip toparlanmış ! Tamer bey inşallah yazmaya devam eder


    EN önemlisi çok fazla emek harcanmış. Türk tarihini araştıran biri insan olarak. Bazı yerlerde şaşırdım,bazı yerlerde kafamda soru işaretleri oluştu;bazı yerlerde de “İşte bu” dedim. Okuduğu kitaplardan sağlam bilgiler almış ve paylaşmış. Özetle;eski Türk tarihine ilgi duyan arkadaşlar okumalı…


    daha farklı bekliyordum ama bu haliyle de çok beğenilir


    Tamer Sağcan’ın bu kitabı, “Şu, şudur!” demek yerine; “Şunlar, şunlar ve şunlar var bakın!” demek istiyor okuyucuya. Amacı, yargı vermek olmasa da verilerin sunduğu yargıları titizlikle tespit edip ortaya koymaktan da çekinmiyor. Böylece kendi iddiasını gerçekleştirdiğini düşünüyorum. Bilimsel kaygıyı bir kenara bırakmayan ama ahkâm kesme hastalığına da bulaşmanın izlerini taşımayan bu kitabı kıymetli görüyorum. En azından geçmişte elde edilen verilerin işaret ettiği üzere, belki de gelecekte, ”Türk İlk Çağı” olarak adlandırabileceğimiz bir çağa ait derli toplu bilgiler edinmek için bu kitaba başvurabiliriz. İlgili konulardaki kaynak azlığını unutmayarak yine de sınırlı sayıda kaynaktan bahsettiğini kabul etmemiz gereken bu antoloji, metod itibariyle bir fihrist niteliği de taşıyor. Alanda yazılan kitaplardan bizleri haberdar eden bu kitap, belki de çok da yeni olmayan ama şimdiye kadar çok fazla tercih edilmeyen bir metodun bundan sonraki gelişimine kapı aralayacaktır.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    *

    *

    *