Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Namuslu Kokotlar

Kategori: Edebiyat Yazar: Hüseyin Rahmi Gürpınar Yayınevi: Kelepir Yayınlar

Namuslu Kokotlar

  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 300
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Bir yaz gecesi, dans arasında susmuş cazbandın daha kulaklarında gümleyen yankıları dağılmamışken Şehnaz Hüsrev Hanım usulcacık salondan sıvışmak istedi. Ama Sermet Nadir Bey, kapı arasında genç kadının bileğinden sımsıkı kavradı. Arzudan bayılan gözlerinin ateşlerini onun danstan pembeleşmiş yüzüne pek yakından saçarak sordu:- Nereye?- Kalabalıktan uzak bir yere. - Ben de beraber.- Niçin?- Oh, ne sorgu yargıcı huylu adamsın. Bırak Allahaşkına...- İmkanı yok bırakmam.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Namuslu Kokotlar PDF 12.45 MB İndir
Namuslu Kokotlar EPUB 13.92 MB İndir
Namuslu Kokotlar MOBI 10.99 MB İndir
Namuslu Kokotlar ODF 11.72 MB İndir
Namuslu Kokotlar DJVU 14.65 MB İndir
Namuslu Kokotlar RAR 9.52 MB İndir
Namuslu Kokotlar ZIP 8.79 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Aşkta ve evlikte eşlerin birbirine denk olmalari gerektiği ve eşlerin birbirlerine denk olmamaları halinde, ne tür belâlarla karşılaşacaklarının resmidir bu kitap.


Türk romancılığının üretken isimlerinden Hüseyin Rahmi GÜRPINAR’ın namus üzerine kara mizah türü kabul edebileceğimiz eseri : Namuslu Kokotlar. Önce kokot kelimesine bakalım. Sözlükteki anlamı aşüfte, hafif kadın, vs. Yani ahlaksız kadın da diyebiliriz. Zaten kitabın kara mizah türüne aday olması isminden de anlaşılabilir : Namuslu(!) Kokotlar. Ünlem işareti benim eklediğim bir noktalama olsa da aslında yazar kitabın içinde okuyucuya bu ünlemi kendiliğinden koydurtuyor. 1929’da kaleme alınmasına rağmen o zamanki jet sosyetenin şimdikinden pek de farkı olmadığı ilk başta dikkat çeken hususlardan. Dikkat çekici bir diğer unsur da kitaptaki ana karakterlerden ve ön plandaki yan karakterlerden hepsinin isminin iki kelimeden oluşması. Örneğin Sermet Nadi, Hüsrev Nizami, Mazlum Ulvi, Abdullah Nebil, Sadık Cemal, Şehnaz Husrev gibi. Tabii yazarın karakterlerin isimlerinin anlamları ile kişiliklerini bütünleştirmesi de göze çarpan bir diğer husus. Konu olarak alınan kokotların ortak özelliği kocalarının kendilerinden yaş olarak epeyce büyük olmaları. Bu yaşlı kocaların genç eşlerinin aşkı, tabii buna ne kadar aşk denilebilirse, dışarıda araması ve bunu yaparken de hiçbir namus kaygısı taşımamalarını yazar hicivli bir üslupla ele almış. Namus üzerine yapılan diyaloglarla da yazar konu üzerine olan düşüncelerini kaleme almış. Kokotların nasıl namuslu(!) olduklarını görmek için okumalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*