Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Nekbe 1948

Kategori: Edebiyat Yazar: Nurettin Taşkesen Yayınevi: Mihrabad Yayınları

Nekbe 1948

    Tanıtım Bülteni
    “Deyr Yasin’in o meş’um gününde 9 Nisan’da yola çıktık. Ramallah’ta kalanların çoğu Nablus’a gitmek istiyordu. Bu yüzden yollar yine geçen seneki gibi mahşer yerine dönmeye başlamıştı. Kimileri buldukları kamyona tıka basa doluşmuş, kimileri hayvanlarına eşyalarını yüklemiş, kimileri de yatağını yorganını sırtına vurup yollara düşmüştü. Biz de hayvanımız öldüğü için eşyalarımızı sırtımıza alıp bir kafilenin arkasına takıldık. Herkes ne tarafa doğru gidiyorsa biz de onların arkasından gidiyorduk.”15 Mayıs 1948’den sonra siyonistlerce gerçekleştirilen katliam, baskı ve sürgünler sonucunda 750 bin Filistinli evinden, köyünden, toprağından uzaklaştırılmış, kendi ülkesinde veya başka ülkelerde mülteci durumuna düşmüştü.Filistinliler bu güne büyük felaket anlamında “NEKBE” demişlerdi.Elinizdeki kitap, gerçek olaylara dayanan büyük felaket “NEKBE”nin belge roman niteliğinde anlatımıdır.
    Kitap AdıFormatBoyutBağlantı
    Nekbe 1948PDF6.23 MB İndir
    Nekbe 1948EPUB6.96 MB İndir
    Nekbe 1948MOBI5.49 MB İndir
    Nekbe 1948ODF5.86 MB İndir
    Nekbe 1948DJVU7.32 MB İndir
    Nekbe 1948RAR4.76 MB İndir
    Nekbe 1948ZIP4.39 MB İndir

    ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

    Kitap AdıFormatBoyutBağlantı
    Nekbe 1948PDF6.23 MB İndir

    Sponsorlu Kitaplar: Tamamı Ücretsiz 10 Kitap

    Kitap AdıFormatBoyutBağlantı
    Belki de Sevemedik - 1PDF6.23 MB İndir
    Belki de Sevemedik - 2PDF5.80 MB İndir
    Belki de Sevemedik - 3PDF6.10 MB İndir
    Sadece Allah'a Bırak - 1PDF5.10 MB İndir
    Sadece Allah'a Bırak - 2PDF5.50 MB İndir
    Sadece Allah'a Bırak - 3PDF5.80 MB İndir
    Bir Yudum AşkPDF4.75 MB İndir
    Dua Gibi SevPDF5.40 MB İndir
    Sessizlik Artık SensizlikPDF5.90 MB İndir
    Yüreğin Yorgunluk GörmesinPDF5.65 MB İndir

    Benzer Kitaplar




    Kitap Yorumları - (4 Yorum)


    Anlamak için oku diyebileceğim bir kitap! Savaş!! Hem de en değerli şey uğruna! Vatan!


    Filistin dramını romanlaştırılmış olarak anlatan güzel bir eser. 100 yıllık bu meselenin iç yüzünü, milletlerin duyarsızlığını, dünya sisteminin rezilliğini, kendi içlerindeki menfaat ve makam sevdalılarını, israilin acımasızlığını, büyük güçlerin iki yüzlülüğünü, Müslümanların kendi dertleriyle uğraşmaktan eli kolu bağlı seyretmesini okurken hem sinirleniyorsunuz hem de gözünüzden yaşlar akıyor. Hem de halifenin eksikliğini hissediyorsunuz. Kesinlikle tavsiye ederim.


    Filistin’de yaşananları genel olarak anlatan, belgesel tadında bir roman. Yazar Filistin’de 1900 lerin başlarında ve 1949 da aslında ne oldu ve ne olmadı? sorusunu yanıtlamaya çalışıyor. Filistinlilerin topraklarını Yahudilere sattığı yalanını ciddi manada ele almayı bile gerek duymamış zaten yaşananlar gerçeği ortaya seriyor. Ayrıca Filistinlilerin zorlu yaşam mücadelelerini roman tadında anlatıyor. Kitap ne tarih kitabı ve ne de roman, ikisi arası farklı bir tür olmuş. Tavsiye ederim.


    Tarihi belgelere dayanan, özgün bir haritaya sahip başarılı bir roman.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    *

    *

    *