Kendisi ya da yüz binler için yazmak isteyen yazar adaylarına bu kitaptan kopya çekmek serbest! Yalancılar Kulübü adlı kitabıyla bir yıldan uzun bir süre The New York Times’ın çok satanlar listesinin başında kalan Mary Karr şimdi de en iyi bildiği konuyla karşımıza çıkıyor: Anı yazma sanatı.Hepimizin anıları var ama ne kadarını yazabiliyoruz? Yazmalı mıyız? Eğer yazacaksak, nereden başlamalıyız? Karr bir yandan bu sorulara cevap ararken bir yandan da edebiyat tarihinin unutulmaz isimlerinin eserlerinden örnekler veriyor.Ama dikkat! Karr kimi zaman eğlenceli bir dil kullanarak yıllara dayanan deneyimini okura sunarken diğer yandan “sahte anılara” da dikkat çekiyor:Hatırladıklarımızın ne kadarı gerçek?Yoksa zaten hepimiz birer yazarız ve geçmişimizi mi kurguluyoruz?
Büyük beklentilerle almayın. Anı yazarı olmayı hedefleyenlerin yararlanabileceği bir kitap. Genel kitleye hitap edilmiş ancak faydası olacağını düşünmüyorum.
Kitap Yorumları - (5 Yorum)
rehber olabilir nitelikte
örnek metinlerden yola çıkarak yazılmış harika
Beklentisiz okunmalı
Amatör olarak yazmanın peşinden gidenlere rehberlik edebilir.
Büyük beklentilerle almayın. Anı yazarı olmayı hedefleyenlerin yararlanabileceği bir kitap. Genel kitleye hitap edilmiş ancak faydası olacağını düşünmüyorum.