Niçin İbrahim Tenekeci’nin şiirlerini okuyoruz? Birincisi, başarılı ve benzersiz bir şair. İkincisi, samimi. Tenekeci, hem sözden taviz vermeyen, hem de ses ve müzikaliteyi önceleyen bir şair. Sürprizli Üç Köpük çıkışından sonra şiir dilini daha da geliştirdi ve “işte budur” diyebileceğimiz bir ses tonu yakaladı.İyi bir şairin yazdığı iyi bir nesri okuduğunuzda da bu ses tonunu duyarsınız. Elimde şimdi, İbrahim Tenekeci’nin Son Düzlük kitabı var. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz artık: Karşımızda sadece iyi bir şair değil, aynı zamanda usta bir denemeci var. “Meselesi” olan bir denemeci...En güzel tarafı da şu: Tenekeci yazılarını, deneme türünün çatık kaşlı ciddiyetinden uzak tutuyor. Hem coşkulu, hem olabildiğince muzip. Daha da önemlisi, ilginç. İlginç olmaya çalışmayan bir ilginçlik bu. Sahici bir tarafı var yani...İyi bir kitap okumak isterseniz, size, “deneme” türüne itibarını iade eden Son Düzlük’ü öneririm.Ahmet KekeçYeni Şafak Kitap29 Aralık 2005
Kitap Yorumları - (5 Yorum)
İbrahim tenekeci inin kitaplarını okudukça bakış açım genişliyor. çok farklı bir hâl var sanki.kendine çeken Bir kalemi var yazarın.
okurken ve sonrasında her şeyin niçinini sorgulayacağınız bir eser.
Deneme severler için güzel bir kitap.
Neredeyse tüm yazınsal ürünlerinden kendime bir not çıkartıyorum. Bu da öyle, yaşama ürkek bir ışık tutarak önümü görmemi sağlıyor.
yazarın gazetede yayımlanmış denemelerinden oluşuyor okunmalı.