Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Tarih, Toplum ve Gelenek

Kategori: İslam Yazar: Ali Bulaç Yayınevi: Iz Yayıncılık

Tarih, Toplum ve Gelenek

  • ISBN: 9789753551922
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 270
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 16 x 24 cm
Tanıtım Bülteni
Ali Bulaç Tarih, Toplum ve Gelenek adlı bu yeni çalışmasında modern kültürün ürettiği anahtar terimleri ele alarak İslam ve Batıda gelişen tarih ve toplum felsefeleri arasındaki farka eğiliyor. Bugün bize çok kadimmiş gibi gelen "toplum" adlı fenomenin sanayi devrimiyle birlikte ortaya çıkan nevzuhur bir oluşum olduğuna işaret ederek geleneksel "cemaat" kavramının, modernliğin dayatmacı politikalarının aşılmasında oynayacağı kritik rolün altını çiziyor. Bu açıdan "kültür" ve "medeniyet" de, bir kere daha ve modern dayatmalardan uzak bir açıdan ele alınması gereken kavramlar olarak karşımıza çıkıyor. "Tarih" ve "gelenek" ile beraber bu kavramlar Kur'ân ve diğer İslamî bilgi kaynaklarının tarihe ve geleneğe bakışı çerçevesinde ele alınıp Tarihsel İslam ile Aktüel İslam ayrımı temelinde hangi anlamları ifade ettiği sorgulanıyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Tarih, Toplum ve Gelenek PDF 11.21 MB İndir
Tarih, Toplum ve Gelenek EPUB 12.52 MB İndir
Tarih, Toplum ve Gelenek MOBI 9.89 MB İndir
Tarih, Toplum ve Gelenek ODF 10.55 MB İndir
Tarih, Toplum ve Gelenek DJVU 13.18 MB İndir
Tarih, Toplum ve Gelenek RAR 8.57 MB İndir
Tarih, Toplum ve Gelenek ZIP 7.91 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Tarih, Toplum ve Gelenek PDF 11.21 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Ali Bulaç bu eserinde tarihi okumanın geleneğe ve toplumun dönüştürülmesine etkisini anlatmaya çalışıyor. ideolojik okumalardan dem vuran yazar, özellikle içi boşaltılan, manüple edilen kavramları sıralıyor. tartışma kültür, milllet, tarih, modernizm ve gelenek kavramları üzerinden yürütülüyor. mutlaka aokunması gereken bir eser…


vahiy açısından batı düşüncesinin eksiklerinin göreceksiniz,bu eser bizim zihnimiz olmalı,fakat kitapta kaynak ve dipnot yok denilecek kadar az ben bunu ali bulaçın ilmine bağladım hüsnüzannım ile.


Yazar günümüz toplumunun, genellikle 19.yüzyıl felsefi akımlarından etkilenerek, şekillendiğini varsayıyor. Özellikle Auguste Comte, Hobbes, Durkhaim gibi filozofların bu oluşuma olan etkilerinden yola çıkarak, tarihi akışın nasıl etkilendiğini ispata çağırıyor. İslamın tarihi süzgecinde ise Kuran endeksli yön çizmenin, bu toplumları nasıl şekillendireceğini yorumluyor. Yeni yapılan bu baskısıyla felsefe meraklıları için kaçırılmayacak ölçüde bir kitap. Yılların usta gazeteciliği böyle kapsamlı eserler çıkartabiliyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*