Tabiattan toplana gelen bitkilerin tarım yoluyla ehlileştirilmeye başlanması insanlık tarihinde önemli bir basamak teşkil ediyor. Belirli bitkilerin bir araya getirilerek büyük ve gösterişli bahçeler kurulması da binlerce yıl öncesine uzanıyor. 20.yüzyılda botanik bahçelerinin yeryüzüne yayıldığını görüyoruz. Bugün dünyada 1800 kadar botanik bahçesi var ve yıllık ziyaretçi sayısı 150 milyon civarında. 2003 yılında temeli atılan ve 2005 yılı baharında açılan Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi Türkiye’de tıbbi bitkiler için kurulmuş ilk botanik bahçesi. Proje, Belediye ve Dernek tarafından birlikte yürütülüyor.14 dönümlük bir alana sahip olan Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi bünyesinde tıp. ziraat, botanik, tıbbi aromatik bitkiler sahalarında uzmanlaşmış danışman ve personel kadrosu ile bahçıvanlar ve yardımcı personelden oluşan bir ekip çalışıyor. Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi bugüne kadar yurdun farklı yerlerinde benzer projelerin hayata geçirilmesi için destek verdi. Üniversite enstitü merkez botanik bahçesi belediye park müze, saray gibi birçok kuruma tohum, fide, drog, herbaryum personel ve danışmanlık desteği sağlandı. Ziyaretçiler Bahçeden bitki fidelerini, bitkilerin tıbbi amaçla kullanılan hasat edilmiş kısımlarını, ayrıca uçucu ve sabit yağları temin edebiliyor. Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi, Türkiye’de tıbbi bitkilerle ilgili çalışmalar konusunda bir dönüm noktası oluşturuyor. Gelecekte de birçok yeni çalışmaya vereceği ilhamla önemini koruyacak. Elinizdeki kitap, bu projenin verdiği meyvelerden derlenmiş bir sepet niteliğindedir. Ümidimiz, hem Bahçenin kokusunu bir nebze size taşıması, hem de hayatınıza mütevazı bir rehber olarak katkıda bulunmasıdır.
İçerik harika !Göz önünde bir yerde bırakıp gidip gelip incelenecek bir kitap çocuklarında çok dikkatini çekiyor.Fakat madem bu kadar pahalıda bir ürün en azından kuşe kağıda basılabilirdi daha az yıpranırdı.
Kitap Yorumları - (1 Yorum)
İçerik harika !Göz önünde bir yerde bırakıp gidip gelip incelenecek bir kitap çocuklarında çok dikkatini çekiyor.Fakat madem bu kadar pahalıda bir ürün en azından kuşe kağıda basılabilirdi daha az yıpranırdı.